Kartoffelmel tager pletter på gulvtæppet.

Spilder du noget på gulvtæppet er det ikke så nemt at tørre op. Det er meget lettere på gulve, som der ikke er tæpper på. Det er ikke nemt hvis det skal tørres helt op, i hvert fald. Det giver nemt pletter – og er det noget, der er farvet, kan de være yderst vanskelige at slippe af med igen.

De fleste har sikkert lagt mærke til, hvordan gulvtæpper over tid tilegner sig flere og flere ubestemmelige pletter både hist og her. Hvis man godt kan lide at omgive sig med gulvtæpper, er det jo ikke just sagen. Er man en familie med børn og kæledyr, er der en vis sandsynlighed for at få pletter på gulvtæppet – jævnligt.

Tag affære med det samme

Og netop på gulvtæpper er det en god ide at være hurtigt ude med at fjerne det spildte. Kartoffelmel kan med held suge al fugten ud af et gulvtæppe. Har du spildt på noget på dit gulvtæppe, kan du som det allerførste prøve drysse kartoffelmel på stedet. Gør det hurtigst muligt, for jo hurtigere, du tager affære, jo bedre bliver resultatet.

Lad kartoffelmelet sidde til det er fuldstændigt tørt, og sug det derefter op med en støvsuger.

Altid kartoffelmel i huset?

Selvom man ikke bruger kartoffelmel i husholdningen, var det måske en ide altid at have en pakke stående? I hvert fald hvis man har gulvtæpper. Man ved jo aldrig, hvornår uheldet er ude? Det er ikke alle, der har en pose kartoffelmel stående – men det burde vi måske? Skulle uheldet være ude – og du ikke har kartoffelmel – er salt, ganske almindeligt husholdningssalt, et godt alternativ.

Astrid

One Comment

  1. Kan man ikke bruge alm mel hvis en af ungerne er kommet til st tisse i sengen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.