Kogler som bunddække

Går du meget i skoven? Her er der nemlig masser af kogler – især på bestemte årstider. Nogle samler kogler til julepynt osv. men der er faktisk også noget andet, de kan bruges til. Går man meget op i sin have, kan man nemlig bruge kogler som bunddække.

Når du går i skoven kan du medbringe en pose til at samle de kogler, der er faldet af nåletræerne. Grankogler eller fyrrekogler – det hele kan bruges.

Kogler – et smukt bunddække

Jeg har set det brugt i for eksempel højbede – eller under en hæk. Det kan udgøre et meget dekorativt bunddække – der hvor man ellers ville bruge barkflis eller lignende.

De vil holde på fugten og holde ukrudtet ned, på samme måde som barkflis gør. Og dette bunddække er gratis – man skal bare selv ud i skoven og hente det!

Kogler, dom du kan hente i skoven, er et flot bunddække

Hent kogler i skoven – og brug dem i stedet for barkflis

Der er flest at finde foråret, når de falder af nåletræerne. Man kan samle og gemme dem – og så gemme dem indtil man skal bruge dem. Sørg for at opbevare dem, så der kan komme luft til.

Astrid

One Comment

  1. Min kæmpestore bøg leverer en masse bog-skaller hvert år, som jeg bruger som jorddække – eller sammen med de visne blade lægger i et godt lag under mine rhododendron, og jeg gøder dem aldrig. Skallerne er også fine at bruge i bunden af potter (med og uden hul i bunden).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.