Kokosolie hårkuren mod tørt hår

Sommeren er dejlig, men håret er den slem ved. Sol og saltvand osv. giver meget nemt tørt hår. Det er sikkert som det skal være – man skal bare lige sørge for at pleje håret med andet og mere end hårvask. Giv det en hårkur. Der er masser af muligheder – også for kure, man ikke skal ud og købe i dyre domme.

Eller bedre endnu – brug det året rundt!

Kokosolie til håret

Kokosolie kan faktisk bruges til lidt af hvert – hårpleje/hårkur er blot en mulighed. Det er rigtigt godt for tørt hår – og det er oplagt at tage en kur når sommerhåret har fået for meget sol og salt- og/eller klorvand! Oprindeligt er kokosolie noget, man køber til madlavning. Jeg har købt i Matas, men man kan sagtens få det billigere i asiatiske butikker ol.

Efterhånden er kokosolie blevet så almindeligt, at det også jævnligt dukker op i Netto eller Fakta – om ikke andet så som ugetilbud.

Brug kokosolie som hårkur

Kokosolie er godt til mangt og meget – og det er rigtigt godt til tørt hår

Det er egentlig meget enkelt: Put kokosolien i håret og lad det virke natten over – hvis det skal være optimalt. Men har du ikke tiden til det, kan mindre også gøre det – 1-2 timer har jeg flere gange “nøjedes” med.

Kokosolien er ikke flydende når man køber den – som man ellers skulle tro. Den er fast, men den smelter ved 25-26 grader – så den bliver flydene når du tager den op i hånden. Tag det lidt ad gangen og masser det ind i hår og hovedbund. Hvor meget, du skal bruge, afhænger af dit hår – så prøv dig frem!

Men du har kokosolien i håret, kan du lægge plastfolie (vita vrap) omkring og evt. et håndklæde. Det samme gælder hvis du tager kuren natten over!

Når du skal vaske kokosolien ud af håret igen, skal du huske, at du skal putte shampoo i håret før du kommer vand i. Ellers kan det være vanskeligt at få kokosolie vasket ordentligt ud af håret. Dette gælder forøvrigt også hvis du bruger andre olier i håret. Vask evt. håret en ekstra gang.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.