Korkrester i vinflasken

Korkpropper kommer ikke altid lige nemt af – og hvis man vrikker for meget med dem, risikerer man, at der kommer rester af kork-prop i vinen. og hvad er det så lige, man gør ved det? Har du åbnet en flaske vin, og kan se, at der ligger lidt af korkproppen i flasken vil du måske overveje at si den, hvilket er rimelig besværligt. Og hvad skal man iøvrigt lige si det igennem?

Og hvis du havde forestillet dig, at den skulle serveres fra flasken, er det måske ikke verdens bedste ide at si det. Og de der kork-rester er ikke særlig nemme at fiske op. Jeg har prøvet et par gange

Korkpropper
Hvem har lyst til at drikke vin med korkrester? Billede af 445693 fra Pixabay

 

Si vinen? Fiske korkresterne op?

Det er svært at fiske det hele om nede fra halsen af vinflaske. I stedet for at begynde at fiske efter korkroppen, så fyld halsen på vinflasken op med koldt vand. Dette får korkproppens rester til at flyde ovenpå og ud af flasken af sig selv. Fordi kork ganske simpelt flyder ovenpå. Blot flasken er fyldt – så kommer korken op til overfladen.

Vær ikke bekymret for, hvad vandet gør ved vinens smag – det er ikke noget, nogen vil lægge mærke til. Den lille smule vand, der kan være i vinflaskens hals, når vinen ny-åbnet, påvirker ikke vinens smag i en grad hvor nogen lægger mærke til det.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.