Kur mod sprukne og ru hænder

Hænder, der sprækker og er ru, er ikke bare kedelige at se på. Det kan være særdeles ubehageligt, og endda gøre ondt, hvis de sprækker meget. Det tip, jeg kommer med her, er ikke en mirakelkur, men mere en slags “løbende vedligeholdelse”, der kan få hænderne tilbage til deres gamle velplejede tilstand. Og forhindre, at det sker igen. For dette handler nok mere om at forebygge end at helbrede.

Lider du af tørre eller sprukne hænder

Plej hænderne så du undgår problemer

*Massér hænderne med solsikkeolie et par gange om ugen. Er de meget tørre kan du vælge at bade dem i solsikkeolien først.

*Brug “kopattesalve” som håndcreme, gerne flere gange dagligt. Hav det altid med i tasken. Kopattesalve er både bedre og billigere end diverse håndcremer.

*Masser hænderne 2 gange om ugen i en blanding af citronsaft, honning og glycerin.

*Fjern tør hud på hænderne ved at bruge kaffegrums blandet med en smule sæbe og lidt olivenolie som skrubbecreme. Også det gøres et par gange om ugen.

*Brug gummihandsker: Hvis du har et arbejde, hvor du har hænderne meget i væske, så prøv om ikke det er muligt at bruge gummihandsker. Hvis ikke du kan komme til det, så smør hænderne ofte. Det er vigtigt at gøre det til en rutine – noget man ikke tænker ret meget over.

Hvis du har et arbejde, hvor du ofte får rifter på fingrene eller splinter i fingrene, så overvej om ikke du kan bruge et par bomuldshandsker på arbejde. Der findes også deciderede arbejdshandsker, som nogen steder kan være på sin plads. Alt i alt gælder det, at hvis man vedligeholder på denne måde, er der en del problemer, man kan undgå. Det er træls – som det hedder på jysk – med hænder, der bliver så medtagne at huden sprækker. Hænderne skal vu jo bruge hele tiden…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.