Lav din egen myggebalsam

Myggene elsker mig! Men det er ikke gengældt, så jeg er jaget vildt når det er myggesæson. Jeg skal i hvert fald holde mig langt væk fra alt hvad der måtte ligne skov. Der er der som bekendt allerflest myg. Men man kan naturligvis mindske problemet noget, hvis man bruger myggebalsam. Faktisk kan man lave sin egen myggebalsam.

Hold myggene væk med hjemmelavet myggebalsam

Man kan faktisk undgå  kløende stik – uden at skulle betale for en dyr myggespray? Her Kommer en nem og billig løsning for dem, der – ligesom jeg – har mygge-problemer. Denne myggebalsam – eller myggeolie, skulle man måske kalde den – består udelukkende af naturprodukter, og den både drøj og billig.

I bund og grund handler det om at finde en duft, som myggene hader – og som man samtidigt selv kan holde ud. Du kan bruge eukalyptus som ingrediens – myg synes nemlig, at det stinker.

I  nogle af de tropiske lande, hvor det vrimler med myg overalt – nogle af dem endda sygdoms-bærende – planter man eukalyptustræer ved husene, for at holde myggene borte.

Myggesæson? Så har du brug for myggebalsam eller myggeolie

Lav din egen myggebalsam og hold myggene væk

Sådan laver du den alternative myggebalsam/myggeolie

Til myggeolien skal du bruge:

  • Ren Eukalyptusolie (Matas eller helsekostforretning, ca 35 kr.) Eukalyptus-olien er meget koncentreret, så du har til meget myggeolie i denne portion.
  • Mandelolie til at fortynde med. Du kan også sagtens bruge en anden – og billigere –  madolie, som du sikkert allerede har i huset.

Du tager en lille skål med olie, og blander en smule eucalyptusolie i. Eucalyptusolie er meget koncentreret, så pas på ikke at komme for meget i. Hæld myggeolien i en lille flaske, så den kan holde sig – eller du kan have den med dig. Du skal bare bruge så meget, at du lugter af eukalyptus – så mister myggene lysten til at stikke dig. og finder sig sikkert et andet offer…

Astrid

One Comment

  1. Et andet effektivt råd er B vitaminer(husk at B vitaminer skal indtages i en indbyrdes balance, så derfor køb et produkt med flere B vitaminer. Det er bedst at starte om foråret inden myggene rigtigt er kommet og så fylde B-lageret op ved at følge dosering på æsken i flere uger. så gider myggene ikke en længere!
    Det samme gælder hvis du får hvidløg hver dag! Denne universal vidunder grøntsag bryder myggene sig heller ikke om. I det hele taget bryder insekter sig ikke om sure planter, hvorfor det er skik flere steder at have tomat eller en teks rosengeranium i det åbne vindue,, Det kan holde en del myg og fluer borte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.