Lav dine egne tomatfrø

Bruger du tomat-frø? Hvis du vil lave dine egne tomatplanter, skal du have fat i nogle tomat-frø. I stedet for at købe en pose tomat-frø i planteforretninger eller over nettet er det meget billigere at lave dem selv. Det er lettere end man skulle tro. Det eneste du behøver er tomater. Dette er den ubestridt billigste måde at dyrke tomater på.

Dine egne tomatfrø – sådan

Det er egentlig meget enkelt at lave tomatfrø:

  • Tag kernerne fra tomatplanten og skrab dem ud på et stykke køkkenrulle eller lignende.
  • Lad tomatfrøene tørre i cirka en måned. HUSK: de skal være helt tørre inden de udplantes. Ellers ender de med at rådne.
  • Plant frøene i potter eller så-kasser.
Lav dine egne tomatfrø - af rester af tomat

Tomatrest bruges til at fremstille dine egne tomatfrø

Og der skal ikke ret meget tomat til. Måske endda tomater, der er gået hen og blevet en smule bløde? Og ud over at det er billigt, er det også muligheden for at eksperimentere med forskellige tomatplanter. Hver gang, du køber tomater af en ny slags, kan du jo tage en smule fra. Bøftomater, cherry-tomater, blommetomater, gule tomater – og hvad der nu ellers findes af tomater. Eksperimenter bare løs – det koster ikke rigtigt noget. Men så er det jo bare spørgsmålet, om du har nok drivhusplads?

Ikke kun tomatfrø…

Det er i øvrigt ikke kun tomater, du kan tage frø fra. Du kan også gøre det med andre ting fra din husholdning. Prøv at gøre det samme med melon, agurk, grøn peber, chili, squash.

Der er heller ikke noget i vejen for at forsøge sig med frø fra citrusfrugter, selvom du nok ikke skal forvente det store frugtudbytte på sidstnævnte, kan du få nogle sjove planter til stue, udestue eller drivhus. Men regn ikke med en stor produktion af citrusfrugter – det er der ikke basis for under vores himmelstrøg. Men det er nu også sjovt bare at kunne få lidt frugt!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.