Lav en blomst af en lynlås

Hvad bruger man en gammel lynlås til? Mange af os har lynlåse liggende, som vi aldrig får brugt til nogetsomhelst. De kan være for lange eller bare i en farve, som vi aldrig får brug for. Jeg har en del liggende i min sykasse. Lynlåse smider man jo ikke bare ud – uanset hvilke det er? Hvorfor man hober den slags op, er uvist – men man håber naturligvis at en eller anden dag kan de bruges til noget.

Lynlåsblomster?

Den gode nyhed er, at de kan de faktisk. Man kan lave dem om til lynlåsblomster. Bedst vil det helt sikkert være, hvis det er metallynlåse. Dem kan man få nogle meget flotte lynlåsblomster ud af – blomster, der ser lidt rå ud.

Og de vil passe fint som pynt på jakker eller frakker. Og her kan man pludselig bruge lynlåsene også selvom farven er en, man ellers ikke har tøj i. Jeg har for eksempel både påskegule og græsgrønne metallynlåse, der har ligget i mange, mange år – af dem simple grund, at jeg ikke har tøj i de farver. Til gengæld kunne jeg sagtens se dem som blomster…

I denne video kommer anvisningen trin-for-trin på, hvordan lynlåsblomsterne konstrueres. Egentlig er det ikke så svært – bare man lige ved hvordan.

Og vil man gerne kunne bruge den samme blomst på flere beklædningsgenstande – eller ved man ikke endnu, hvor de skal bruges, er der ikke andet at gøre end at sætte en brochenål bagpå. Det gør blomsten flytbar. Så har du for mange aflagte lynlåse og ved du ikke, hvad du skal stille op med dem – så kig med her:

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.