Lav en hvepse-fælde

Bier og hvepse hører sommeren til. Nogle er decideret bange for dem – andre synes bare, at de er møg-irriterende. Nogle er endda allergiske overfor hvepse, men det er en anden historie. De går efter mad og især søde sager, så sidder du med kage eller sodavand kan det væresvært at være i fred. Jo mere, du “fodrer” dem – jo flere trækker du til. Fang dine hvepse i en hvepsefælde!

Hvepsene er ligeglade med, at du verfer dem væk – de er der lige med det samme igen. De elsker frugt og søde sager. Det er tilsyneladende deres last – og det er noget, man kan bruge imod dem!

Hvepse er en plage - sådan laver du en hvepsefælde

Hvepsene er alle vegne – ikke mindst i sensommeren. Men du kan lave en hvepsefælde til at fange dem. Billede fra Capri23auto / Pixabay

Hvepse er ikke sådan at slippe af med

De er temmelig vedholdende. Helt slipper vi nok ikke for den, men generne kan reduceres, vha. en hvepsefælde, som du selv kan lave:

Tag en stor plastflaske, som du skærer toppen af flasken (ca. en tredjedel nede). Læg noget sødt – eller måske en sjat rigtig sød saftevand –  i bunden. Pres den øverste del af flaske, som du startede med at skære af, omvendt ned i resten af flasken. Hvepsene finder utroligt nemt vej ned til det søde, men de kan bare ikke finde ud igen.

Hvepsefælden er ikke ny

Min bedstemor lavede i sin tid en mindre avanceret udgave af dette. Men ikke desto mindre en meget effektiv hvepsefælde. Hun tog en sodavandsflaske, puttede en sjat saftevand i bunden, og stillede den frem. Også den fælde gik der en del hvepse i. Og af en eller anden grund kunne de ikke finde ud af flasken igen – og druknede.

Der gik mange hvepse i bedstemors fælder. Sommetider var der så mange hvepse, at vi ikke kunne se saftevandet for dem. Det betød dog ikke, at der var hvepsefrit hos os. Det var på landet – så der var altid flere hvor de kom fra.

Hvepsefælde video

Astrid

One Comment

  1. Hej,

    jeg er blevet gjort opmærksom på det fra anden side også…hveps på vej 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.