Lav selv en baby- eller juniordyne

Hvor svært kan det være? Tjah…

Ok jeg mener naturligvis ikke du skal lave det hele fra bunden. Men måske har du lagt mærke til, at voksen-, junior- og babydyner ofte koster næsten det samme, selvom der er stor forskel på størrelsen. Her kommer fidusen, der kan spare dig masser af penge – uden det store arbejde. Og det er ganske vist!

Spar penge – billig juniordyne

En voksendyne måler 140×200 cm. Den kan dog klippes midt over, så bliver der lige nøjagtigt til 2 juniordyner. En juniordyne har nemlig målet 100×140 cm. Det eneste du skal gøre er at kante dynen (med skråband eller måske bare en overlocksøm). Det kræver ikke det store arbejde, og der er virkelig penge at spare. En juniordyne er egentlig bare en halv voksendyne!

…billig babydyne

Men ikke nok med det. Halverer du juniordynen, bliver den til 2 babydyner. Disse måler nemlig 70×100. Der kan altså blive 4 babydyner ud af en voksendyne. Eller du kan få en juniordyne og 2 babydyner.

Og når vi nu er i gang, hvorfor så ikke gøre nøjagtigt det samme med dine dynebetræk? De har jo samme må, så proportionerne er de samme Du skal blot bruge lidt knapper eller bændel til lukningen. Den smule du bruger på sømrum gør ingen forskel. Endnu større besparelse. Du kan sagtens lave det, selvom du måske ikke er nogen ørn ved en symaskine.

Og nu vi er ved det: Hvorfor ikke også gøre det samme med sengetøjet. Her oplever man nemlig ofte samme prisdannelse – altså at baby- og juniorsengesæt stort set koster det samme som de voksnes! Og der skal sikkert ikke meget fantasi til at forestille sig, hvordan man her kan spare penge ved at “kløve” sengesættene.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.