Lav selv en bedøvende ispose

Kulde virker bedøvende. Hvis man har vredet foden om eller haft en finger i klemme eller måske brændt sig på et eller andet, har det rent faktisk en virkning, hvis man får noget koldt på. Jeg har flere gange været ude for at måtte ty til en pose frosne ærter eller lignende i en snæver vending. For nyligt fik jeg selv skoldet en fod – og tilbragte det meste af natten med en pose frosne kartoffelskiver på foden.

Lav selv en ispose, der bedøver

Ved hjælp af brun sæbe kan du lave en ispose, der ligger klar i fryseren

Du kan lave en ispose af fast brun sæbe

Nej, det var ikke særligt handy – og der findes da også specielle isposer, man kan anskaffe sig og have liggende i fryseren. Men man kan også lave den selv – og det er absolut billige remedier, der skal til. Hav den altid liggende i fryseren – hvis uheldet skulle være ude. Sådan laver du den:

  • Tag en bøtte med fast brun sæbe – også kendt som “krystalsæbe”. Den kan fås i de fleste supermarkeder til omkring en ti’er.
  • Put krystalsæben i en frostpose, som lukkes godt til. Det kan eventuelt være en lynlåspose med en kraftig lynlås (dem, man bruger i fly, for eksempel)
  • Glat sæben ud – og læg posen i fryseren.

Et par timer senere er den klar til brug. Lad den blive i fryseren, man ved jo aldrig, hvornår uheldet er ude. Man kan nu forme sæbe-posen efter det område der er skadet. Frys den igen efter endt brug – den kan bruges igen og igen.

HUSK: Isposen er kun  bedøvelse – den løser ikke problemet.

Astrid

One Comment

  1. Jeg synes mine isposer bliver stenhårde så det rager lang tid før jeg kan ligge på dem eller forme dem. Kan man mon bruge andet end brun sæbe?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.