Lav selv rasp af brødresterne

Ja, egentlig kan man godt spørge sig selv, hvorfor man overhovedet skal købe rasp? Kigger man nærmere på fænomenet rasp, er det jo i virkeligheden tørt brød, der er findelt. Og tørt brød er som regel noget, som de fleste husstande producerer meget af.

Og hvad gør vi som regel med det? Vi smider det ud. Men det er der ingen grund til det. Det kan bruges til rasp – og mange andre ting, iøvrigt. At lave rasp er faktisk en måde at udnytte brødrester, som vi ellers aldrig ville få brugt.

Brug dine brødrester

Du laver det ved at skære brødrester af hvidt brød ud i mindre tern eller skiver. Der er heller ikke noget i vejen for at bruge noget af det, der er kerner i. Du kan også bruge boller eller flute – eller måske knækbrød, der ikke mere er så sprødt. Og så er der iøvrigt intet i vejen for at blande alle mulige slags brød i en stor gang rasp!

Det kan være tørt, halvtørt – eller det kan bare være noget, du ved, du ikke kan nå at bruge. Det må gerne være gammelt brød – men absolut ikke muggent! Hvis brødet er blevet muggent er det sundhedsskadeligt – og skal naturligvis smides ud. Det er kun det tørre, der kan bruges.

Brød - brug de tørre brødrester til rasp

Gem det tørre brød – og lav rasp af det

Læg brødet på risten  i en lun ovn indtil det er helt tørt . Det skal ikke være brændt, naturligvis Vil du være virkelig sparsommelig (eller miljøvenlig/klimabevidst) varmer du ikke ovnen op for det – du bruger eftervarmen fra bagning eller madlavning.

Når det er helt tørt, putter du det i din køkkenmaskine og knuser det – og du har rasp i løbet af nul-komme-fem. Raspen, du har lavet, gemmes i en lufttæt beholder eller en plastikpose. Så fremover er der ingen grund til at købe rasp – de fleste husholdninger “producerer” rigeligt med tørt brød til at holde sig forsynet med rasp!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.