Lynhurtig modning af avocado

Det kan faktisk være svært at finde ud af, hvornår en avocado er lige tilpas moden. Det er ikke altid til lige at se – eller mærke, for den sags skyld. Det er nemt at komme hjem med avocados, der enten ikke er modne – eller overmodne.

Lidt hurtigere modning

Ofte er det dog det det første, der er tilfældet. Ikke mindst de avocados, man nu kan købe i net – forholdsvis billigt – er langtfra modne. Og hvad så? Vente? Det kan man naturligvis, men det kan tage lang tid. Men jeg køber som  regel ikke avocadoer for at kunne spise dem om et par uger!

Jeg køber dem, når jeg skal bruge dem – og kommer man så hjem med disse hårde, grønne tingester, skal der arbejdes lidt på sagen!

Man kan speede processen op, hvis man lægger sine avocadoer sammen med frugt, der afgiver etylen (følg linket) – men skal det gå superhurtigt, er den metode til lynmodning af avocadoer. Hvis man nu gerne ville lave guacamole – lige her og nu!

Husråd, der kan modne avocados

Når de avocados, man bringer hjem er hårde og umodne, har man brug for et lille husråd

Lynhurtig avocadomodning

Tricket går i al sin enkelhed ud på at modne avocadoen ved at bage den! Men naturligvis med måde – ellers går det grueligt galt.

Du tænder ovnen – sæt den på 120°C. Avocadoerne pakkes ind i folie, hvorefter de lægges på bagepapir i ovnen. Dine avocadoer skal blive i ovnen 10-12 minutter, så skulle de være bløde. Check dog løbende, avocadoer kan kræve mere eller mindre – alt efter størrelse. Derefter afkøles avocadoerne – og er så klar til brug.

Skulle du komme ud for det modsatte – en avocado, der er overmoden – er der umiddelbart 2 muligheder:

Enten at du skynder at bruge den til dressing, guacamole eller lignende, eller – hvis den er så overmoden, at den ikke kan spises: Avocados er en af de madvarer, der egner sig til hudpleje.…for eksempel en ansigtsmaske med avocado!

 

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.