Meget mindre opvask

Nej, det er ikke ønsketænkning – det kræver blot lidt systematik. Har man børn i huset, så bruges der mange glas hver dag. Nej, ikke kun børn – voksne har også en tendens til at tage et nyt glas hver gang de skal have noget at drikke. Og det er vel i bund og grund slet ikke nødvendigt – hvis vi skal være helt ærlige.

Er opvask et emne i 2010?

Opvask - hvem kunne ikke tænke sig mindre opvask?

Mindre opvask er en mulighed, hvis man organiserer sig

Jeg ved det godt – vi lever i opvaskemaskinens tidsalder. Og så er det vel ikke så vigtigt! Herregud, lidt opvask fra eller til? Det kan dog alligevel være en ide at prøve “at holde opvasken nede”.

For dem uden opvaskemaskine, er det oplagt: Mindre arbejde! Det er til at tage at føle på. Men også blandt opvaske-maskine-ejere, kunne det måske fatte interesse:

  • Måske synes du, at opvaskeren kører lige vel rigeligt? Det er jo ikke ligefrem gratis….
  • Måske synes du, at den dovenskab, som  opvaskeren har skabt, har bredt sig lidt rigeligt. Når vi “bare kan smide i opvaskeren” tænker vi ikke over mængden af opvask, vi producerer. Børn og teenagere, der er opvokset med fænomenet, tænker slet ikke på det.
  • I disse miljø- og klima-  og co2-tider, bør vi vel gentænke brugen af alle vores elektriske apparater – endnu en gang?

Nye opvaskeregler i husstanden

Ja, det kan lade sig gøre at reducere opvasken. Hvorfor skal vi have et nyt glas hver gang vi skal drikke et eller andet. Kan man ikke bare bruge det samme dagen igennem – og så skylle det, hvis man skal drikke noget andet? Er det svært at kende glassene fra hinanden, så lav markeringer på dem. Man kan også have hver sin farve kop, så skulle det ikke være et problem.

Hver person mærker sine ting (små farve mærkater eller måske tusch, der kan vaskes af – ligesom til whiteboard) og bruger det samme dagen igennem. I det omfang, det er hygiejnisk – skyl evt. servicen efter brug. Dette kan reducere opvasken væsentlig, netop fordi vi hele tiden tager nyt.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.