…sådan er der en gammel sang, der starter. Og hvem har ikke prøvet det? Man kan angribe en kokosnød med hammer, mejsel, skruetrækker osv. – hvad man nu lige kan finde. Men den er – og bliver – en hård nød at knække. Jeg har endda prøvet at smide med kokosnødden – i håb om, at den gav efter!
Et enkelt lille husråd er der dog for os, der elsker kokosnødder. For når først du har hul på kokosnødden er der store mængder af dejlig kokos indeni. Men – som de fleste nok allerede har gættet: Vold er ikke vejen frem når det gælder kokosnødder!
Sådan “knækker” du en kokosnød
- Læg din kokosnød i en gryde kogende vand indtil skallen så småt begynder at revne.
- Hav lidt tålmodighed, 3/4 – 1 time er ikke usædvanligt.
- Tag din kokosnød op og lad den køle
- Slå på siderne af kokosnødden til skalden løsnes
Og nu behøver du slet ikke det arsenal af værktøj, du ellers ville have brugt…