Modning af avocadoer

Det kan være svært at se, hvor moden en avocado er – ofte holder vi os på sen sikre side. Vi køber en, der ikke er modnet helt endnu. det gør den selvfølgelig med tiden. Men det er jo ikke sikkert, man har tid til at vente på det.

Ekspress modning af avocadoer

Du kan lægge den sammen med nogle æbler eller bananer i en plastikpose. Frugterne får dem til at modne meget hurtigere. Omvendt skal man sørge for at modne avocadoer ikke ligger sammen med frugt. For fremskynder man her processen, bliver de hurtigt overmodne, måske endda rådne. Grunden til denne synergi er, at modne bananer udskiller hormonet ethylen, som sætter skub i modningsprocessen hos avocadoer. Har du en umoden mango, kan du bruge samme trick.

Begge dele fremskynder modningen. Du kan ikke vurdere avocadoen på dens farve. Nogle avocadoer er brune, nogle grønne. De kan være noprede eller glatte. Det siger dog intet om indholdet. Så du kan ikke vurdere den på den baggrund – det har mere noget at gøre med, hvor den kommer fra. Til gengæld skal den være blød i stilkenden, så blød at man uden problemer kan stikke en tandstik ind i den. Så er din avocado moden – og klar til at blive spist.

MODNING AF EN AVOCADO

En avocado kan modnes hurtigt

Her kommer et par avocado-opskrifter, hentet fra Alletiders kogebog

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.