Nem og billig varmepude

Man kan sagtens lave sin egen varmepude. Her er det ikke en af de sædvanlige, elektriske tingester, jeg snakker om. Med ledninger og alt muligt rod. Og som man  kan glemme at slukke hvis man falder i søvn!  Det er mere den type, du finder i en helsekost. Og det til uhyrlige priser – taget i betragtning, hvad varmepuden egentlig er lavet af. Materialerne til en sådan varmepude er alt andet end dyre: Find et stykke (bomulds)stof, som
du først syr sammen til en pude uden at lukke i den ene ende.

Puden fyldes op med hvedekerner eller risengrøds-gryn og sys efterfølgende sammen. Den skal ikke fyldes så godt på, at den bliver alt for fast. Puden skal være rar og blød – og ikke mindst fleksibel. Det kan være lidt svært at give et nøjagtigt mål på, hvor mange gryn, der skal i varmepuden. Man kan selv variere størrelse og “fyldningsgrad” på denne varmepude. Det er ikke specielt svært at lave et lille hul og så fylde mere på – eller tage lidt ud igen. Og vil man gerne lave en lidt større pude, hvor man skal have lidt mere kontrol over fyldet, kan man sy den med kanaler i stoffet.

Din egen varmepude – sådan

Derefter skal puden 4 minutter i mikroovnen for at blive varmet op – og så har du en varmepude. Den er god til nakke og ryg. Den holder på varmen længe. Den har 3 fordele, der ikke er til at komme uden om:

  • Den er  billig i anskaffelse
  • Du har et meget mindre strømforbrug
  • Der er ingen irriterende ledninger

Disse puder findes også i handelen. Lignende puder er dog set til salg i helsekostforretninger til  ca. 150 kr. Denne koster næppe mere end en stofrest og lidt kerner eller risgryn, måske i alt 20 kr. Medmindre du allerede har materialerne til varmepuden i huset – og det er der sikkert mange, der har?

Varmepuden som varmedunk?

Og skulle du en kold vinteraften stå og mangle en varmedunk, så kan du bare give din hjemmelavede varmepude en tur i mikro-ovnen. Så kommer du ikke til at fryse den nat! Det er jo ikke alle, der her i 2011 ejer en varmedunk. Men varmepuden her er et værdigt alternativ!

Varmepude i en fart?

Og så et ekstra lille tip: Har du brug for en varmepude her-og-nu og har hverken tid eller mulighed for at sy, så tag i stedet en (bomulds)sok og fyld den med hvedekerner eller risengrødsgryn. Slå herefter en knude på den og lad den blive opvarmet i mikroovnen! Voila!

Astrid

One Comment

  1. Tak for de gode tip – min mand har mange rygsmerter, så jeg vil lave en varmepude til ham. Men vil lige høre, om man kan varme den hjemmelavede varmepude i ovnen eller skal det være mikroovn?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.