Nem rengøring af fastbrændt vaffeljern

Ja, jeg gjorde det igen. Jeg glemte at putte fedtstof i vaffeldejen – og da jeg opdagede det, var det for sent. Det hele havde brændt sig fast – og det endda godt og grundigt. Jeg har naturligvis prøvet det før – og jeg ved, at rengøringen af dette vaffeljern er rigtig træls (for at sige det på godt jysk). Et vaffeljern har end ikke en glat overflade, tværtimod. Desuden er det teflonbelagt, hvilket forhindrer en i at skrabe – dette ville ødelægge vaffeljernets overflade.

Forbandede vaffeljern!!

Det koster knofedt at rengøre et fastbrændt vaffeljern. Masser af knofedt. Og jeg ved, at man mindst en gang i processen overvejer at smide vaffeljernet ud – og købe et nyt. Vel vidende, at det ville ske igen.

Rent vaffeljern – meget nemmere

Rengør vaffeljernet med brun sæbe

Vaffeljern

Som overskriften nok antyder, beholdt jeg mit vaffeljern. Ikke bare fordi jeg lod nåde gå for ret. Eller fordi jeg er modstander af at smide fuldt brugbare ting ud. Men fordi jeg kom i tanke om, hvordan man rengør andre ting, der er fastbrændte. Hvis man vil rengøre bageplader eller stegepander, hvor skidtet er brændt alt for godt fast, gør man det nemlig med brun sæbe og + evt. en smule salmiakspiritus.

Vaffeljern +  brun sæbe

Man smører fast brun sæbe (også kendt som krystalsæbe) på begge sider af vaffeljernet. Læg noget køkkenrulle, servietter eller evt. en klud hen over den nederste del. Put det hele i en affaldspose og luk den til. Lad det ligge i ½ døgn. Herefter kan vaffeljernet let rengøres.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.