Nemmere rengøring af legetøjet

Børnenes legetøj skulle gerne være rent og friskt. Men, det er det som regel ikke ret længe ad gangen. Man kan undre sig over, hvor hurtigt legetøj kan gå fra at være rent og fint til at blive fedtet ind i et eller andet ubestemmeligt. Et er udseendet, men man skal ikke glemme, at især de helt små har tendens til at sutte på eller bide i legetøjet. Og lade andre sutte på det….

Og der kan være alskens bakterier på – legetøj kommer langt omkring. Og bliver ofte håndteret af mange børn. Det er ikke for at sætte det store bakteriehysteri i gang. Børn har kontakt med mange bakterier – flere end vi ønsker at vide – og omgås også meget af det uden problemer. Men der er naturligvis en kant. Det, som det her handler om, er at få det rent på en nemt måde. Dette gælder specielt rengøring af det plastiklegetøj, som børnene har så utroligt meget af. Og her kan man ofte slippe for at stå der og vaske og vaske. Igen og igen.

Rent legetøj i en fart

Vil du kommer hurtigt omkring det? Eller måske skal jeg sige let omkring det?  Er børnenes plastiklegetøj blevet griset og fedtet efter mange timers  leg – ude såvel som inde? Så er der kun en vej frem – opvaskemaskinen! Langt det meste af plastiklegetøjet klarer sig fint i opvaskemaskinen. Du skal selvfølgelig se efter, at der  ikke er ting malet eller klistret på, som kunne tænkes at gå af i vask. Ligesom der naturligvis ikke kan puttes batterilegetøj og lignende i opvaskeren. Legoklodser og lignende småting, kan gå i bestikbakken.

Rengør legetøjet lidt nemmere – for eksempel i opvaskemaskinen. Billede af Francis Ray fra Pixabay

Eller man kan putte småtingene i en af de vaskeposer, man ellers bruger til undertøj og lignende. Det forhindrer det i at rotere uhæmmet rundt i opvaskemaskinen. Ligesom nogle ting kan have smådele, som måske falder af.

Brugt legetøj – bare kom an

Og hører du til dem, der ikke er så begejstret for det brugte legetøj fordi man ikke rigtig ved, hvor det har været? Så kan du købe det med sindsro – i hvert fald hvis det er opvaskemaskine-egnet. Det anbefales, at man prøver sig lidt frem med, hvilke ting, er er egnede. Nogle ting er ganske oplagte. Prøver man at vaske noget, hvor man er i tvivl om, hvorvidt det kan klare det, så kig til det nogle gange undervejs.

Trælegetøj egner sig generelt ikke til opvaskemaskinen. Og vil man vaske bamser og tøjdyr, så kig indlægget om rengøring af tøjdyr og bamser.

Og så er der en mulighed mere: Hvis du er den lykkelige ejer af en damprenser, kan den også rense og desinficere meget legetøj i en fart. Måske også en mulighed til noget af det, man ikke rigtigt tør putte i opvaskemaskinen?

Astrid

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.