Nemmere rengøring af plastik-legetøj

Børnenes legetøj er ikke det nemmeste at holde rent. Der er det skidt, man rent faktisk kan se. Derudover kan det sagtens se rent ud – og alligevel være fuldt af bakterier. Dette er specielt noget, man tænker på, når man har små børn, som putter legetøjet i munden hele tiden. Sygdom spredes nem på denne måde.

Med de mængder af legetøj, som børn har i dag, kan det være lidt af en udfordring at skulle holde det rent. Vaske det – og det endda rimeligt ofte.

Plastik-legetøj kan vaskes i opvaskemaskine

Ja, netop opvaskemaskinen er en genvej – netop når det gælder plastiklegetøjet. Meget af det plastik-legetøj, der findes i dag, kan nemlig tåle vask i opvaskemaskine. Og det er en god og effektiv metode. Vurder hen ad vejen om der er ting, du skal vaske på anden måde, selvom det er plastik.

Pas på småtingene

Meget legetøj kan vaskes i opvaskemaskinen

Vask legetøjet i opvaskemaskinen

Desuden er det vigtigt, at du lægger mærke til, om der er smådele, der kan vriste sig løs. Desuden er der en del legetøj – for eksempel Lego-klodser, der kræver lidt mere styring, inden det går i opvaskeren. Til Lego og andre smådele, kan man bruge en vaskepose – ligesom dem, man vasker BH’er og sarte tekstiler i i vaskemaskine.

Har man ikke en vaskepose, kan man simpelthen tage et pudebetræk, putte smådelene ind i det – og slå en knude på. Put hele pudebetrækket i opvaskemaskinen. Således kan du vaske selv meget små plastikting i opvaskemaskinen.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.