Nyt betræk til strygebrædtet

Mangler du et betræk til dit strygebræt? Sommetider er det slet ikke så nemt at få fat i et passende betræk. Egentlig er det ikke så mange steder de forhandles. Og når du skal finde et strygebræt-betræk, skal det jo helst også passe til netop det strygebrædt, som du har.

Standard strygebrædt-betræk passer ikke altid

Og det er der nok en god grund til. For hvordan får man betrækket til at passe til alle strygebræt? Jo, naturligvis – ved at lave det kæmpestort. Det er i hvert fald min  erfaring. Og er det alt for stort til strygebrættet, så kommer det nemt til at sidde og bukle. Eller det vil ikek sidde fast.

Dit “skræddersyede” strygebrædt-betræk

Strygebrædt-betræk holder nu engang ikke for altid. Og ligefrem at skulle skifte strygebrædtet ud blot fordi betrækket er slidt. Det er da vist at gå til yderligheder. Finder du ikke et passende betræk, så er der kun en vej frem – lav det selv. Det er slet ikke så svært.

Ikke blot kan du få betrækket til at passe perfekt, du bestemmer også selv hvordan det skal se ud. Hvis man går op i den slags.

  • Vælg dig  et stykke slidstærkt bomuldsstof. Når du vælger et godt, slidstærkt stof varer det nemlig længe inden du skal udskifte det igen.
  • Find noget  tyndt bomulds-fleece. Dette skal bruges som underlag inde imellem bræt og det glatte stykke bomuld. Vurder fleecen og sammenlign med det betræk, du nu er ved at kassere: Ikke for hårdt og ikke for blødt.
  • Læg nu dit strygebræt på stoffet og tegn rundt langs kanten – gerne med sykridt. Læg 10-12 cm ekstra stof til i sømrum inden du klipper. Du skal brude det til at bukke nedenunder strygebrædtet – og der skal også være nok til en løbegang,
  • Zigzag eller overlock kanten på stof + fleece, således at det også kommer til at hænge sammen.
  • Buk det hele og sy løbegang hen langs kanten
  • Træk elastik eller snor gennem løbegang – alt efter hvad du foretrækker. Træk det helt til således at strygebrættets betræk nu ligger helt stramt.

Værre var det ikke. Du har nu et splinternyt strygebrædt-betræk. Skræddersyet, så det passer til netop dit strygebrædt. Og i eget design.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.