Nyt liv til slatne tomater

Tomater, der er blevet lidt bløde, regner vi nemt for at være “færdige”.  Så de ryger lidt for let ud. I skraldespanden med dem. Og de fleste vil vide, at det er langtfra sjældent at man finder den slags i køleskabet. Tomater er ikke den mest holdbare grøntsag – de bliver let bløde. Lidt for let.

Undgå madspild – også af tomater.

Slatne tomater kan blive som nye

Tomater, der er blevet kedelige kan genoplives

Gennem tiderne har jeg smidt en del væk af slagsen – til stor ærgrelse. Tomaterne bar nemlig hverken rådne eller mugne – blot lidt bløde i det. Men i forbindelse med et projekt, der handler om at undgå madspild, fandt jeg et husråd, jeg har brugt til at genoplive mine tomater. Hvis tomaterne er blevet lidt bløde kan man nemlig bare lægge dem i en skål med rent koldt vand og en smule  salt. Så bliver tomaterne næsten som nye igen. Det bedste ville naturligvis være, at jeg ramte rigtigt, når jeg skulle vurdere vores forbrug af tomater – og deres holdbarhed. Det er også en del af planen, men klarer det ikke alene. Nogle gange virker det – nogle gange ikke.

Dine egne flåede tomater

Hvis tomaterne alligevel er blevet alt for bløde, er der stadig muligheder. Jeg taler naturligvis om bløde tomater – ikke rådne eller mugne!! Man kan nemlig skolde dem og fjerne skralden. Og så har man det sammen som flåede tomater. Flåede tomater kan som bekendt bruges til alt muligt i madlavningen. På samme måde, som dem, du køber på dåse.

Kan du ikke bruge dem med det samme, kan de let fryses ned.

Astrid

2 Comments

  1. Tomatsuppe smager mums hvis man bruger hjemmeflåede tomater 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.