Omregning mellem ovn og varmluftovn

Hvordan er det nu det er? Som regel er opskriften kun forsynet med oplysninger om bagetider og varmegrader til en af delene. Og det er som oftest den , du ikke har. Jeg er klar over at det er lidt færre varmegrader i varmluftsovn – og lidt flere i konventionel ovn. Men hvor mange – ja, det er lige det?

Jeg plejer at gætte mig frem – dog ikke altid med lige stort held!

Varmluft contra almindelig ovn

Idag har de fleste nok efterhånden varmluftsovne – men jeg tror, mange stadig tænker på graderne som var det til en konventionel ovn. Der er lige det med “oversættelsen”…

Og jeg kan ikke altid lige omregne det – med at par fejl til følge. Som regel kommer jeg til at tage graderne fra almindelig ovn og så overføre dem til varmluftsovn. Og så får maden for lang tid – det er ikke så svært at regne ud. Ja, det er faktisk ikke noget, jeg har i hovedet (desværre), men jeg har et godt link – så man altid kan finde frem til det. Det kommer fra Alletiders Kogebog: Linket finder du her: Omregning mellem konventionel ovn og varmluftovn

Forholdet mellem almindelig ovn og varmluftsovn - hvordan var det nu?

Hvor mange grader skal det have i varmluftsovn?

Varmlufts tabel

Her kan du finde en tabel, der kan hjælpe dig med at omregne opskrifter fra konventionel ovn til varmlufts-ovn. Eller omvendt. Eftersom man jo som regel ikke gider gå på nettet hver gang man skal bruge den, kan det være en god ide at printe den ud og sætte den indeni lågen på et af køkkenskabene. Det burde jeg også gøre – jeg ender nemlig med at skulle hen og tænde for computeren hver gang, jeg lige skal have det genopfrisket.

Astrid

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.