Opbevaring af krydderier

Det er lige gået op for mig, at der er en grund til, at mine krydderier altid holdt sig bedre før i tiden. Det var ikke bedre krydderier og tilsyneladende heller ikke bare mig, der tror at “alting var bedre i de gode gamle dage”. Det handler i bund og  grund om, hvordan man bedst opbevarer krydderier.

Sådan opbevarer du krydderierne

Jeg brugte nemlig ikke krydderihylden, jeg opbevarede dem i en skuffe. Og det tror jeg, jeg skal til at gøre igen! Krydderier skal nemlig opbevares tørt, mørkt og gerne lidt køligt! Måske ikke noget, man lige går og tænker på, for når der er en krydderihylde, der lige over komfuret – så det vel der, de skal stå.

Krydderier skal opbevares rigtigt

Krydderier opbevares tørt, mørkt og lidt køligt

Det vil altså sige, at det jeg gør nu er den værst tænkelige løsning. Jeg opbevarer, som så mange andre – krydderierne i en krydderihylde over komfuret. Altså masser af lys og varme – og fugt til og med.

Mange finder denne løsning dekorativ, mange gør det fordi det er der, at krydderihylden “tilfældigvis”

befinder sig. Og så praktisk det er, man altid krydderierne lige ved hånden! Uanset er det ikke en god løsning – når vi snakker holdbarhed.

Til gengæld var min gamle løsning meget bedre. Dengang handlede det ikke om holdbarhed, men til gengæld overskuelighed. Jeg havde skrevet oven på låget af krydderiglasset, hvad indholdet var. Så kunne jeg hurtigt trække skuffen ud og overskue det hele. Så overskueligheden kan man så få med som sidegevinst.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.