Opbevaring af løg i nylonstrømper

Dem, der dyrker grøntsager i stor stil, ved at passende opbevaring er særdeles vigtigt hvis grøntsagerne også skal holde sig. Og det kunne meget vel være vinteren over – ikke mindst hvis man er selvforsynende med grøntsager.

Blandt de grøntsager, vi alle bruger – og som har potentialet til at kunne holde sig lige til næste års høst er klar – er løg. Men opbevarer man den bare i kasser, sker der ofte det, at dem i bunden af kassen stille og roligt begynder at rådne. Der kommer ikke luft nok til dem og det sætter processen igang. Mange opbevarer dem derfor i sække af net og det er naturligvis noget bedre. Men hvis man kigger på billedet længere nedenstående – fra Pinterest – ser man en opbevaringsmåde, der sikrer at der kommer luft til alle løg. Uden undtagelse.

Problemet er nemlig, at nødvendigt et løg begynder at rådne, så smitter det de andre. Ved at lægge dem i nylonstrømper og binde noget omkring så løgene ligger hver for sig skødet man sig – ud over at der kommer luft til alle løgene – at de ikke kan smitte hinanden.

Jeg er dog ikke ubekendt med det, at man kan gemme sine løg i gamle nylonstrømper – jeg har set det for mange år siden på landet. Dog gjorde man det, at man bare brugte nylonstrømpen som en slags pose, som man gemte løgene i. Man lavede det ikke på samme måde som på billedet, hvor løgene ligger enkeltvis. Kun var nylonstrømper kun heller ikke noget, der hang på træerne dengang og metoden er måske også lidt mere arbejdskrævende end man ville acceptere dengang! For skal der være luft mellem løgene skal der slås en knude for hvert eneste løg.

Men idag billedet det næppe være noget kunststykke at skaffe et pænt antal nylonstrømper. Og det er naturligvis aflagte nylonstrømper, jeg taler om. Så gemmer dem – sommetider kan ting nemlig bruges til noget, man slet ikke havde regnet med. Og spørger man sig for i omgangskredsen, kan man givetvis få folk til at donere deres aflagte nylonstrømper til det gode formål.

loeg

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.