Opskrifter – har du styr på mål og vægt?

Jeg kan allerede godt afsløre, at det har jeg ikke. Jeg ved ikke hvor meget 2 dl. mel vejer. Eller hvor meget et kilo ris fylder i liter. Problemet er, at nogle opskrifter handler om kilo og gram. Andre om liter, deciliter osv. Mange opskrifter bruger “spiseskefuld” eller “teskefuld”. Og når man ved, hvor stor forskel, der kan være på spiseskeer, så…

Forskelligt mel og gryn har forskelligt rummål, så det kan være lidt svært. Så må vi omregne. Og nej, jeg har det ikke i hovedet – hvis nogen troede det. Men jeg har et godt link. Alletiders Kogebog har nemlig en tabel, som omregner mål og vægt for en lang række fødevarer. Du kan se tabellen her: Mål og vægte. Det kunne være en ide at sætte et bogmærke – det er en man kunne få brug for jævnligt. Eller printe den ud…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.