Opvasketabs – til mere end opvask

Alle med opvaskemaskine har de opvasketabs stående. Og opvask er vel egentlig det eneste, vi forbinder dem med. Men der er faktisk mange flere anvendelsesmuligheder for opvasketabs – nogle vi slet ikke tænker på i det daglige. Her kommer en stribe praktiske tips og tricks, der alle involverer opvasketabs:

  • Er toilettet blevet for beskidt? Der er steder på et toilet, hvor toiletbørsten ikke kan komme ind – det er faktisk begrænset hvor langt ned i toilettet, den kan komme. Mange køber toiletrensende tabletter – i dyre domme. Men det behøver du ikke. Brug i stedet opvasketabs. Når de er opløst, lader du dem stå en time – skrub derefter med toiletbørsten.
  • Kan det hvide tøj ikke holde sig hvidt? Så læg en opvasketab i vaskemaskinen når du vasker. Dette skal kun gøres med hvidt tøj!
  • Er plastikhavemøblerne blevet grimme? Brug en opvasketab fortyndet i varmt vand. Brug blandingen til at du rengøre dine møbler.
  • Er opvasken for beskidt? Det kan være de ildfaste fade fra lasagnen – eller måske bradepande eller stegepande. Opløs en opvasketab i vand og lad det stå i fadet/panden i en times tid. Derefter kan det fastbrændte vaskes af.
  • Kaffe eller te-rande på kopperne? Også her kan en opløst opvasketablet i koppen i en times tid, gøre underværker.
  • Trænger skraldespanden til grundig rengøring? Varmt vand + opvasketabs i en times tid – hvorefter du skyller efter. Så er skidt og lugt borte.
  • Begynder din vaskemaskine at lugte? Og måske har du heller ikke fornemmelsen af, at den vasker rent – tøjet har stadig en lugt. Kør en tom maskine på 60 grader – men et par opvasketabs i.

Opvasketabs er stærke sager

Til sidst lige en advarsel: HUSK at bruge handsker. Opvasketabs kan være et meget effektivt rengøringsmiddel, men det er fordi det er stærke sager – så pas på, når du arbejder med det!

Opvasketabs
Opvasketabs. Billede af Photo Mix fra Pixabay

Astrid