Pandekager på bål – som spejderne gør det.

Enhver spejder ved idag, at det der med bålmad er andet og mere end snobrød og pølser. Man kunne sikkert lave en hel spejderkogebog – og det er der sikkert også nogen, der har. En af de ting, som alle børn elsker, er pandekager. Og det at lave pandekager på bål er såmænd ikke meget sværere end at lave det på traditionel vis.’

Udstyr til pandekager på bål

Har man en rist eller plade over bålet, kan man selvfølgelig stille en pande derpå. Men lad os bare antage at det er et bål ude i naturen, hvor man ikke har denne mulighed. Så må man prøve noget andet. Jeg er ganske sikker på at der sælges udstyr til formålet – men det er nu langtfra nødvendigt.

Til din “pandekagebager” skal du nemlig bare bruge en lille stegepande. Måske har man en stående i skabet, som man ikke bruger mere? Eller find en på et loppemarked – eller du kan købe den helt billige, lille stegepande fra IKEA. Den koster under en tyver. Den skal være lille for du skal holde den på en pind. Det dur heller ikke hvis det er en støbejernspande – heller ikke selvom den er lille.

Her er det vægten, der tæller. Dels pga. det med pinden – og så er det også en fordel, hvis du skal have den med dig. Letvægtsting er en god ting for en spejder…

Pandekager på bål – sådan

Pandekager - lav dem på bål

Pandekager kan også laves på bål

Du skal bruge en lang pind – ligesom til snobrød, pølser ol. Så tager du håndtaget på panden, sætter sammen med pinden – og vinder ståltråd om indtil det sidder godt sammen. Så er din pandekagebager til bål klar. Du kan nu lave pandekager på bål – du kan nemlig holde panden inde over ilden ligesom du ville gøre med en pølse eller lignende.

Pandekagedejen laver du som du plejer. Du skal desuden bruge et eller andet redskab til at vende pandekagerne med. Men heldigvis er pandekager lavet på en lille pande lettere at vende end de store. Sørg dog for at pandekagerne får nogenlunde jævn varme. Over ild er der risiko for, at det bliver mere ujævn, så de for eksempel bliver svedne i den ene side.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.