Pas på ukrudstbrænderen

Det der med at få ukrudtet væk hurtigt og effektivt, er i meget høj kurs. Og der er flere måder. En af dem er at brænde det væk – og det er effektivt. Endda uden at skulle lægge alt for meget kraft ind i det. Og det er en særdeles ugiftig måde at slippe af med ukrudtet! Denne medalje har dog en bagside. For mange overholder ikke sikkerheden omkring denne ukrudtbrænder. Endda ikke så få brande er startet med at skulle fjerne ukrudt med en ukrudtsbrænder…

Brænd ukrudtet – sikkert

Ukrudtsbrænderen er slet ikke så harmløs som den kunne se ud. Man tænker måske, at sådan en smule ild kan det då ikke gå galt med – men det kan det desværre. En smule ild bliver utrolig nemt til megen ild – og så har vi miseren.

Hvis du vælger at gå igang med at brænde ukrudt, så husk lige følgende:

  • Prøv at holde ukrudtsbrænderen væk fra alle bygninger og biler. Kom ikke for tæt på når du skal brænde.
  • Hold den også væk fra brændbare ting som for eksempel plankeværk og tør bevoksning. Vær specielt opmærksom, hvis du brænder ukrudt i en tør periode.
  • aldrig fra en tændt
  • Gå aldrig fra gløder – uanset hvor de måtte befinde sig!
  • Brænd aldrig ukrudt i blæsevejr – det kan være svært at styre flammen.
  • Tjek at din ukrudtsbrænder er godkendt – der skal være et  DG-godkendelsesmærke på den.
  • Lad brænderen køle af før du sætter den væk.

Ukrudtet skal ikke brændes helt væk

Ukrudtet skal kun svitses – ikke brændes så det helt forkuller.  Det er en misforståelse, der går igen. Svitser man bare ukrudtet,  sker der det, at cellerne sprænges og planten visner og dør. Man skal bare lige have tålmodigheden til at vente.

At bruge en ukrudtsbrænder frem for for eksempel Round UP, kan være en ganske god ide. Men husk altid, at den skal bruges med omtanke. For eksempel til en gårdsplads eller større arealer med fliser, som ellers ville virke uoverkommelige at holde fri for ukrudt.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.