Pletfjerner – den bedste og den billigste

Når de to – den bedste og den billigste – viser sig at være en og samme, så kan det jo ikke blive meget bedre. Denne påstand skyldes til dels, at jeg lige har læst en test på BT Plus, som udnævner ufarvet opvaskemiddel til det bedste til at fjerne pletter.

Det er en test, der er lavet på en lang række pletter – og opvaskemidlet er “oppe mod” mærkevarer som Vanish, Dylon og Bio Tex. Men vinder testen. Så det billige, ufarvede opvaskemiddel vinder faktisk over neget dyrere produkter.

Opvaskemiddel, opvaskemiddel

Hvis man læser pletfjerningsguider, vil man også opdage, at ordet opvaskemiddel nævnes igen og igen og igen. Til alle fødevarepletter er det intet mere end oplagt. Og sammenligner man priser på pletfjerningsmidler som Vanish, Dylon og Bio Tex, koster det kun en brøkdel. Nogle vil måske undre sig over, at de andre pletfjerningsmidler kan sælges, når det forholder sig sådan. Tag for eksempel pletfjernerguiden “På pletten”!

Reklamens magt?

Det må jo være det, der er på spil. For selvom vi måske ikke vil være ved det, bliver vi nemt påvirket. Og opvaskemiddel er jo ikke aggressivt markedsført på samme måde. Og da slet ikke som pletfjerner. Og nu vi er ved det med markedsføringen: Det behøver ikke være et bestemt mærke opvaskemiddel – blot det er farveløst. Det er til gengæld vigtigt.

Når det er vigtigt, at det er farveløst opvaskemiddel, skyldes det, at man helst skal lade de sidde et stykke tid på stoffet – og så risikerer man at farven smitter af – i hvert fald på hvidt stof.

  • Man gnider pletten godt ind i opvaskemidlet – jo førefter tøjet i en plastikpose, som lukkes til. Jo før du gør det – jo bedre resultat.
  • Lad det virke nogle timer.
  • Herefter kan du vaske tøjet som du plejer. Men mange gange vil man opdage, at pletten er nedbrudt før man putter tøjet i vaskemaskinen.

Jeg bruger det til dagligt til at fjerne de pletter, jeg nu bliver udsat for. Og det har i de fleste tilfælde virket efter hensigten. Omend det er kommet til kort engang imellem, men så taler vi om pletter af de mere genstridige slags, som heller ikke Vanish kan klare:

Astrid

One Comment

  1. Har en BH som var blevet misfarvet af noget creme jeg brugte. Valgte at smører stropperne ind i opvaskemiddel, men hvad jeg ikke tænkte overvar, at der var farve i opvaskemidlet. Nu står jeg med en hvid bh med grønne stropper. Er der nogen mulighed for, at jeg kan få dem hvide igen???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.