Puds dit sølv billigt og uden knofedt

Nogle kan måske huske, at TV-shop engang solgte et sølvrensesæt, som kostede flere hundrede kroner. Noget med  en speciel metalplade og noget salt. Det så nemt ud – at pudse sølv forbindes ofte med brug af en del knofedt. Jeg købte det dog aldrig – det var dyrt og jeg var ikke helt sikker på, om det måske var fup?

Det er dog slet ikke nødvendigt at købe sættet for at få den ønskede effekt. Du kan i stedet bruge noget, du allerede har i huset – og som er yderst begrænset i omkostninger. Det virker som det skal, selvom det nemt kan komme til at lyde lidt som en fattigmands-udgave af det famøse sølvrensesæt. Der er nok heller ikke nogen tvivl om, at reklamen overdrev effekten – i ægte TV-shop-stil!

Du skal bruge stanniol, salt og vand og lidt bagepulver –  ikke andet. Når dette fjerner belægningerne skyldes det blot en kemisk reaktion. Du skal altså ikke pudse på sølvtøjet, bare lægge det ned i væsken – og lade væsken rense det.

Fremgangsmåde – pudsning af sølv

Sølvpudsning, nemt og enkelt

Puds sølvet, nemt – uden der skal bruges en masse knofedt!

*Tag en skål (ikke af metal). Du forer skålen med stanniol, tilsætter et par spiseskefulde køkkensalt og lidt bagepulver (evt. kalcineret soda, som købes hos Matas).

*Fyld op med meget varmt vand, og lad salt og bagepulver opløses.

*Kom det misfarvede sølvtøj i skålen. Husk, at det skal røre ved stanniolen. Lad det ligge i ca. 20 sekunder. Er det meget angrebet, skal du lade det ligge længere. Tag efterfølgende sølvtøjet op og tør det af med en klud.

Denne metode sparer dig ikke kun penge – men også knofedt. Du skal nemlig slet ikke pudse sølvet – blot tørre det af.

Astrid

One Comment

  1. Hej,

    Jeg har arvet diverse ting udformet i sølvplet, er denne metode også brugbar i forbindelse med denne type af sølv?

    Stephan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.