Pust støvet væk

Støv kommer alle vegne – det vil ingen bestride. Og det er jo ikke meningen, det skal blive liggende – ikke alt for længe i hvert fald. Støvets evne til at gemme sig hist og her og alle vegne bliver ikke matchet af rengøringsredskabernes kunnen. For hvordan kommer man helt ind i krogene med støveklude og støvekoste?

Rigtigt husket –  det gør man faktisk ikke. Man ender med at skulle flytte møbler, nips og ting og sager – bare for at kunne fjerne støvet. Af samme grund – og et par andre – har jeg ikke den store forkærlighed for nips. Men jeg ved, at mange har – og elsker det. Heldigvis er der metoder til at slippe lidt nemmere rundt om det. Omend på en lidt anderledes måde.

Puste – ikke suge – støvet væk

I et vist omgang kan en støvsuger naturligvis bruges. Men der er også steder, hvor den ganske enkelt kommer til kort. Er der småting, som den kan sluge, der hvor støvet skal fjernes, duer det ikke. Og så er det heller ikke alle steder, den kan få snuden helt ind. Så der er stadig steder, hvor der skal andre midler til. Og helst uden at skulle flytte det hele, ikke?

Nej, pust det væk i stedet! Og det kan man – ikke med lungernes kraft, blot med en hårtørrer!

Hårtørreren kan bruges til alt muligt

En hårtørrer kan tørre hår – naturligvis. Men du kan også bruge den til an masse andre praktisk ting.  At støve af for eksempel. Billedet er fra Hans / Pixabay

Det skal være nemmere at støve af

Den gamle hårtørrer kan bruges til meget

Den gamle hårtørrer kan bruges til meget

Prøv i stedet for at tænke i andre baner. Skal støv nødvendigvis suges ud eller fejes væk? Støv, der sidder gemt langt inde, kan ganske enkelt pustes ud. Det eneste, du behøver er en hårtørrer. Så lad være med at smide den gamle hårtørrer ud – den kan komme på aftægt som rengøringsredskab.

Man kan som regel nemt puste støvet ud af sit skjul. Det er selvfølgelig ikke forsvundet af den grund – men nu er det altså væsentligt nemmere af få fingre i. Vel at mærke uden at skulle flytte noget som helst. Og efterfølgende kan det bare støvsuges væk.

Om det så er inde bag kommoden, mellem nipset eller bag bøgerne at støvet har gemt sig – så prøv at give det en tur med hårtørreren og se om ikke du kan jage det ud fra dets skjul.

Eller inde i radiatoren – hvordan alt det støv så overhovedet kommer derind? Radiatorbørster og specielle støvsugermundstykker har begrænset effektivitet. Hårtørreren derimod tør støvet i radiatoren ikke trodse! Og dette er faktisk ikke det eneste, en aflagt hårtørrer kan bruge til. Læs mere om, hvorfor du ikke skal smide den gamle hårtørrer ud!

Astrid

One Comment

  1. Jeg græmmer mig.Troede ikke det var muligt, at “lære” mig noget, når det gælder tips og tricks, men “hovmod står for fald” som det hedder. Den med hårtørreren har jeg ikke tænkt på. Har dog irriteret mig over, at det ikke længere går an at “vende” støvsugerslangen, så den puster. Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.