Rengør din ovn – med brun sæbe

Drop den dyre “ovnrens”, som du kan købe i supermarkederne. Har du brun sæbe i huset, har du nemlig allerede en ovnrens, der er mindst lige så effektiv – og langt mere miljøvenlig, ej at forglemme.

Nogle er så heldige at have ovne, der er selvrensende – jeg tror, det hedder pyrolyse. Men de fleste af os har ganske almindelige ovne – og den slags skal renses engang imellem.

Rens ovnen – sådan

Ovn - rens ovnen med brun sæbeEngang imellem slipper man med bare at vaske ovnen indvendigt – men somme tider er den for angrebet. Hvis din er blevet rigtig beskidt, – og ikke  lader sig rense med almindelig vand og sæbe, kan du simpelthen  smøre den ind i et lag brun sæbe, tænde ovnen på 80-100°c og lade den “bage” op til en halv times tid. Sæben skal begynde at boble. Derefter vasker du ovnen grundigt med rent vand.

Det er også en mulighed at gøre det uden at varme ovnen op – men regn så med, at den skal stå nogle timer…

Den brune sæbe, du bruger skal være den faste brune sæbe – ikke den flydende. Den er lettere at smøre på  og fordele ordenligt – den løber nemlig ikke.

Ovnpladerne skal naturligvis have samme omgang. Ofte er det endda dem, der er hårdest angrebet.

Astrid

One Comment

  1. Gælder dette råd også gasovne? Bor desværre i et boligområde med gasovn/komfur, og i en gasovn er der en metalplade oven over optændingsstedet, og hvis der kommer skidt, sæbe eller andet derned, er der ikke meget at gøre….så vidt jeg ved. Så leder efter et godt og sikkert rengøringsråd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.