Rengør mikroovnen – nemt

Er din mikroovn blevet fedtet og beskidt? Når vi snakker mikroovne, kan de blive rigtigt beskidte – især hvis man har haft et uheld med mad, der har fået forlang tid. Sommetider sker der noget, der kunne ligne en eksplosion! Eller for megen varme får maden til at sidde steder, den ikke burde sidde. Skidtet er nemlig i stand til at fordele sig over hele ovnen – og sætter sig godt fast, hvis man ikke får den rengjort med det samme. Og det er jo ofte problemet!

Det kan sidde rigtigt godt fast – og det kan virke ørkesløst at rense den ordentligt. For det er tørret og brændt ind.  Skidt, der sidder så godt fast, kræver som oftest at man lægger den pågældende genstand i blød. Det er bare ikke så nemt med en mikroovn!

Mikroovns rengøring – på den nemme måde!

En supernem måde at rengøre sin mikroovn på er at stille en skål vand i ovnen, skru op på maks. styrke i 4-5 minutter. Vandet fordeler sig som damp – og opbløder lige så stille de fastgroede madrester. Vi du gerne have en ren duft også er det en god ide at putte nogle skiver citron (eller noget citronsaft) i skålen.

Det gør dog ikke den store forskel for, hvor ren mikroovnen bliver – citronen gør mere, at der dufter rent. Sådan vil mange i hvert fald opfatte duften af citron! Når tiden er gået er ovnen dampet til og alle madrester bløde. Den er derfor nem at gøre ren  – blot med en klud. Skulle de være særligt genstridige madrester, der sidder i ovnen, er der ikke andet at gøre end at gentage behandlingen!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.