Rengøring og tørring af et telt

Overlevede dit telt festivalen? Efter en Roskilde festival med et skybrud af de større, er der sikkert mange, der må svare nej til dette spørgsmål. Andre er kommet hjem med telte, der har klaret festivalen – omend kun med nød og næppe. Teltets overlevelse kan være truet hvis du ikke gør noget. Et fugtigt og møgbeskidt telt er i farezonen for at gå til, hvis ikke du gør noget ved det!

Teltsæsonen er ovre - rengør dit telt
Når sommeren er ovre skal teltet klargøres til næste år. Billede: bhossfeld on Pixabay

Teltet skal tørres og rengøres – nu!

Til gengæld er der gode chancer for et telt, der bliver behandlet på den rigtige måde. Og festivalgængere vil ofte gerne gemme teltet til næste år, hvis det er muligt. Men ideen med at gemme det af vejen og så regne med at kunne udbedre skaden til næste år – eller bare næste festival – den holder bare ikke! Du finder et muggent og jordslået telt – og ender alligevel med at smide det ud – og købe nyt. Festivaler er dyre nok allerede – et nyt telt oveni burde ikke være nødvendigt, vel?

 

Men går du igang med det samme – eller så snart det er muligt – kan du bare tage det under armen og tage afsted til næste festival. Rar tanke, ikke? Og snarest muligt – det er helt præcis næste solskinsdag.

Eller i hvert fald tørvejrsdag. Og så gør du dette:

  • Hæng teltet til tørre. Måske over tørresnor eller andet. Eller tørrestativ, havebord eller hvad du nu har ved hånden. Vend også vrangen ud – begge sider skal være tørre.
  • Brug herefter en tør svamp til at fjerne svanset med. Det svans, der er indtørret kan som regel tages på denne måde. Fjern alle jordklumper, græs eller andre herligheder, som teltet har tilegnet sig.
  • Er lynlåsen fyldt med jord og skidt? Så rens den med en gammel tandbørste.
  • Herefter kan du vaske teltet med vand fra en spand med et mildt rengøringsmiddel – for eksempel sæbespåner eller opvaskemiddel. Ingen skrappe rengøringsmidler – det kan teltet ikke tåle.
  • Nu kan du spule teltet med en haveslange – indtil det er helt rent (eller så rent som festivaltelte nu bliver)
  • Lad teltet tørre igen – og det skal være helt tørt!
  • Rens også pløkkene, nu du alligevel er igang.
  • Er det et gammel – og måske ikke helt tørt – telt? Overvej så, om ikke det var umagen værd med en imprægnering. Så ved du nemlig, at teltet er så godt som det kan blive næste gang, det skal bruges.
  • Pak teltet sammen – og husk lige at tjekke, at alle dele er med!

Festivalklar? Nu med rent telt!

Og så er dit telt klar til næste festival – eller hvad du nu skal bruge det til. Dette er den bedste måde, at få teltet rent på. Skrappe rengøringsmidler kan ødelægge af et telt. Og har du hørt, at teltet bare kan kommes i vaskemaskinen? Ja, så må jeg skuffe dig ved at fortælle, at det efter al sandsynlighed vil ødelægge teltet definitivt. Og hele den proces, jeg har har beskrevet, er ikke så besværlig som den  lyder!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.