Rengør gulvtæppet i snevejr

Dette husråd egner sig ikke rigtigt til væg-til-væg-tæpper, men er derimod eminent til løse tæpper – ægte eller uægte. En billig og iøvrigt ganske nem måde at få renset sine tæpper. Så slå til mens det er vinter. Og får rene tæpper. Der er nemlig ikke noget, der kan rengøre tæpper som sne. Og så er det ganske gratis – i modsætning til alle mulige andre måder at rense tæpper på. Og det er iøvrigt også ganske nemt…

Gulvtæpper skal renses i snevejr

Et gulvtæppe kan nemlig let rengøres i snevejr. Læg tæppet ud i den ny-faldne sne – der må gerne være et pænt lag, så du ikke risikerer, at tæppet får kontakt med jorden – med bagsiden opad og gå rundt på det. Snavset vil ligge tilbage i sneen, og tæppet er blevet frisket op. Billigt, nemt og – ej at forglemme – miljøvenligt. Bearbejd evt. også tæppet med sneen – eller giv det en tur med tæppebankeren, så du er sikker på, at alt skidtet forsvinder.Det skal lige understreges, at tæpperne skal renses en dag, hvor der er frostsne – tøsne gør muligvis bare ondt værre. Vælg gerne en dag, hvor det virkelig knasfryser. Det giver det bedste resultat.

Skulle du have problemer med husstøvmider, er der en ekstra fordel i at vælge en dag med hård frost. Det kan bæsterne nemlig ikke tåle. Dette trick kan naturligvis også bruges på andre tekstiler. Udenfor i 20 graders frost – den behandling er der ikke mange husstøvmider, der overlever!

Tæpper kan renses udendørs i frostvejr
Rens tæppet udenfor når det rigtigt fryser Billede af Dorn Cady fra Pixabay

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.