Rengøring af brusekabine

Rengøring af brusekabine er ikke altid det nemmeste. Jeg synes ofte min ikke er hel ren – altså selvom jeg rent faktisk har rengjort den. Fedtet stads og kalk er vist problemet, hvis man sådan lige skal opsummere det. Og så fugten naturligvis – især ældre badeværelser med sparsom udluftning, har det problem.

Brug husholdningseddike og opvaskemiddel

Det lyder næsten som det rene ingenting – ikke mindst hvis man har prøvet det ene kemikaliefyldte produkt efter det andet.Men kombinationen af disse to midler, er særdeles virksom – og som regel er det jo noget, man har lige ved hånden.

Ganske almindelig husholdningseddike og opvaskemiddel. Ikke andet. Eddiken er kendt for at kunne klare kalk, opvaskemidlet klarer den anden side af sagen: fedt og snavs. Lige ved hånden, som regel – og dyrt er det på ingen måde heller. Dette må da være et husråd – om noget…

Fremgangsmåde – rengøring af brusekabine

Så er det jo egentlig bare at komme igang – fremgangsmåden er denne:

  • Lav en god blanding af opvaskemiddel og husholdningseddike – blandingsforholdet er 2/1.
  • Før du går igang skal du lige gøre fliserne våde – skyl derfor fliserne godt med bruseren. Dette er ikke helt uvæsentligt, det det beskytter fugerne mellem fliserne mod syren, som eddike indeholder.
  • Så påføres blandingen af eddike og opvaskemiddel på fliserne, gult, blandingsbatteri – og hvad der nu ellers skal rengøres.
  • Lad det sidde i ca. 30 minutter.
  • Skyl herefter af med vand.
  • Tør fliserne efter med en tør klud
rengøring af brusekabine
Få bugt med snavs og kalk i brusekabinen. Billede: tookapic on Pixabay

Hvis du har meget kalkede/genstridige områder i brusekabinen, kan det være en god ide at gentage behandlingen på disse steder. Eller behandle dem med noget stærkere – eddikesyre eller citronsyre. Husk igen at passe godt på fugerne ved at fugte dem først!

Astrid