Rengørings-bluff, der virker

De fleste af os kender det nok! Vi skal have gæster og fik ikke lige gjort rent – af en eller anden grund. Eller de dukker måske op med kort varsel. Og hvem har det rent og pænt hele tiden? Jeg ved godt, at nogle har – men jeg er ikke en af dem? Men vi vil sommetider gerne give indtryk på at have nogenlunde styr på det med rengøringen. Eller i hvert fald bedre end der reelt er belæg for. For måske er det slet ikke tilfældet (det er det nok for mange – ikke mindst de travle familier, der liiige skal nå alting). Så er det, du kan bluffe! Ikke noget, man skal gøre altid….men måske engang imellem? Og badeværelset – det er nok et af de steder, man gerne vil at skal være rent…

Sådan bluffer du rengøringen

Det er nemlig sådan, at duften af rengøringsmiddel giver en fornemmelse af, at der lige er gjort rent. Hvorfor skulle der ellers dufte af rengøringsmiddel? Ja, jeg spørger bare? Placer derfor en  lille skål med Ajax  i umiddelbar nærhed af radiatoren. Det giver stuen en ren og effektiv duft, der narrer langt de fleste. Det er somme tider utroligt, i hvilken grad lugtesansen kan snyde os, ikke? Ikke desto mindre antager vi, at hvis der lugter rent, så er der vel rent? Og at der lugter af rengøringsmiddel betyder, at der lugter rent. Selvom “rent” vel egentlig ikke lugter af noget som helst?

Badeværelset lugter rent, så…

…er det vel rent? På badeværelset gælder det samme. Og hvis toilettet lugter af WC-rens, så må det da lige være rengjort, ikke? Også selvom du bare lige har hældt lidt i og skyllet ud…..

Har du ikke tid til den store rengøring? Så bluff!

Brug hele dagen på at gøre rent – eller bluff

Og skal du gøre lidt rent, så tænk lidt over, hvilke områder af badeværelset, man reelt ser på de 2 minutter, man som regel befinder sig derinde? Naturligvis skiftes håndklæder. Du afsætter altså tegn på nylig rengøring – uden nødvendigvis at have gjort rent.

Rodet er pist væk

Rod kunne jo være noget af det, der afslørede en. Men meget af det kan hurtig gemmes væk. I skabe eller kasser, hvor ingen kigger. Jeg kendte engang en der – i mangel af opvaskemaskine – ofte gemte sin opvask i ovnen, når der kom gæster!

Skulle der være gæster, der ligefrem inspicerer dit hjem, skal du huske en ting: Det fortæller altså mere om dem, end det gør om dig! Og her er der kun en ting, der redder dig – det er din humoristiske sans. Mange opdager ikke dit bluff – de tænker måske ikke på, at du overhovedet kunne finde på det? Undtagen dem, der bruger samme trick, naturligvis! Men skal vi ikke alle blive enige om, at det afslører vi da ikke?

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.