Rens det tilstoppede afløb – nemt.

Et tilstoppet afløb er ingen rar ting. De færreste har lyst til at gå igang med det griseri, som det er at skulle åbne og rense vandlåsen. Det er ofte heller ikke nødvendigt – mindre kan gøre det. Dette råd faldt jeg over en søndag, hvor mit afløb var stoppet – og jeg havde ikke noget afløbsrens i huset….

Det burde jeg måske have, kan jeg godt se. Men der er også andre måder, heldigvis. Allerførst kan man faktisk prøve noget ganske simpelt – nemlig kogende vand! Hvis det handler om en køkkenvask er det mere end oplagt – der sker nemlig ofte det, at vi kommer til at hælde fedt i afløbet. Over tid hober det sig op – og sammen med diverse madrester danner det propper! Nogle gange er kogende vand alt hvad der skal for at få hul på bylden – netop ved at opløse fedtet, kan det sætte godt og grundigt gang i processen.

Men det er ikke altid nok – og i dette tilfælde gik det ikke. Og så må man gå hårdere til værks. Man tager simpelt hen noget salmiakspiritus – 1-2 dl – og hælder det i afløbet. Lad det stå en times tid. Derefter skylles der godt igennem med kogende vand. I det fleste tilfælde er proppen væk. Man skal dog passe lidt på med, hvordan man håndterer salmiakspiritus – det er skrappe sager. Hold et vindue åbent, så noget af lugten kan komme væk!

Tilbage bliver en metode, der kan klare problemet – stort set altid. Desværre er det netop det, vi alle hader – at åbne vandlåsen og fjerne skidtet. Så derfor….prøv lige alternativerne først.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.