Rens karaflen invendig

Også karafler kan have brug for at blive rengjort. Men da de ofte har en smal hals, er det ikke synderligt let at komme til. Hverken med fingrene eller med en opvaskebørste. Hvad stiller man så op? Smider den ud og køber en ny? Her skal der nogle tips og tricks til. Der findes flaskerensere, der kan komme ned i bunden af karaflen, men det gør dem ofte ikke rene nok.

Det kan naturligvis lade sig gøre, men der skal andre midler til. Her skal der bruges lidt samme metode, som mange kender fra rengøring af en termokande.

Og i dette tilfælde er midlet bagepulver – ganske almindeligt bagepulver. Bagepulveret drysses ned i karaflen og overhældes med varmt vand. Det  må ikke være kogende, for det er nemlig ikke sikkert, at karaflen kan holde til det. Desuden skal man sørge for at hælde det langsom i – især hvis karaflen er sart.

Lad karaflen stå et par dage med blandingen i. Herefter hældes det ud – og der skylles grundigt efter. Din karaffel er nu ren.

Hvis karaflen er så angrebet, at heller ikke dette virker og det er nødvendigt at skrubbe den på indersiden, kommer her en lille video, der viser, hvordan du –  ved hjælp af magneter og en grydesvamp, er i stand til at skrubbe karaflen indeni.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.