Rens kobbertøjet – med ketchup

Ind imellem er der husråd, eller tips, som lyder som en joke. Det gælder også for dette tip. Man skulle tro, at det var løgn – men det er det slet ikke. Snarere et lidt særpræget råd, der dog har sin virkning. Det handler om at rense kobber. Med ketchup….

Kobber? Ketchup?

Det er ikke to ting, man ellers ville forbinde – kobber og ketchup. Men det er en kombination, der virker – hvor vanvittig den end måtte lyde. Selv ville jeg ikke have gættet på det. Men nogen har – så ideen er kommet i omløb! Om nogen har opdaget det ved et tilfælde, ved at komme til at smøre ketchup på kobbertøjet? Ikke usandsynligt….

Kobbertøj rengøres nemt med ketchup

Ketchup kan bruges til at pudse kobber

Der findes masser af forskellige midler til at gøre kobber ren med. Men kobber er aldrig særlig nem at gøre rent. Det anløber let – og skal man decideret pudse det, skal der knofedt til så det batter. Og kobber, der skal holdes blank hele tiden, vil kræve polering jævnligt!

Prøv i stedet ganske almindelig ketchup? Smør ketchup på kobberet, lad den røde masse sidde nogle minutter og tør det så af. Dit kobber er pænt igen. gentag evt. processen. Og brug bare den billige discountketchup – kobberet kan ikke se forskel. Eller smage forskel…

Spar på knofedtet…

Og hvis man tænker på, hvor besværligt, det ellers kan være at rengøre kobber, er dette absolut et forsøg værd. Kobber bliver meget nemt mørkt og skal renses, hvis man holde det skinnende. Og det ville ellers kræve masser af kobberrens – og ikke mindst masser af knofedt. Og hvem vil ikke gerne slippe for det? Ikke mindst det med knofedtet….

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.