Rens plastikhavemøblerne

Plastik-havemøbler med et par år på bagen, kan nemt – især hvis de er hvide – se ud som om, de aldrig bliver pæne igen. Mange gange ser man dem i affaldscontainer, selvom de godt kunne have været shinet op. Plastikhavemøblerne er  Det behøver ikke gå så galt! Jeg ser desværre ofte folk, der betrager – især de billige, hvide havemøbler, som en engangsting. Eller måske skulle jeg sige en-sommers. Brug og smid væk. Heldigvis er der andre muligheder.

Plastikhavemøbler - rens dem så de bliver pæne igen

De hvide plastikhavemøbler bliver nemt grimme – giv dem en “kur”. Billede fra https://pixabay.com

Plastikhavemøbler kan rengøres

Under alle omstændigheder ryger der masser af den slags ud – fordi man synes de ser grimme ud og ikke regner med, at der kan gøres noget ved det. Men før du dødsdømmer dem, så prøv lige denne – rimeligt enkle – behandling:

  • Lav en spand klorinvand. 4-5 liter vand + 1 dl klorin. Klorinen bleger de pletter væk, man ikke kan få has på på anden vis.
  • Vask  eller  – om nødvendigt – skrub møblerne godt igennem.
  • Herefter skal du efterbehandle møblerne. De har nemlig ofte mistet deres skinnende overflade og er blevet matte eller ru i det. Dette kan du genskabe ved at polere dem med bilvoks giver en glat, vandafvisende overflade, så kalk og snavs ikke så let bider på.

Forresten kan man med helt gøre brug af bilvoks andre steder. Vi du gerne have at kalk og snavs ikke så let sætter sig i brusekabinen, kan du også bruge bilvoks.

Det med de hvide ting…

Ja, mon de så ikke klarer en sæson mere. Og sikkert ikke kun en. Et andet råd, man kan bruge, hvis man ikke synes om havemøbler, der ser beskidte ud – uden at være det, iøvrigt – er at holde sig fra de hvide. Jeg har selv et sæt grønne, der har fulgt mig gennem en årrække. De har slet ikke det samme problem. Hvidt kommer nemt til at se beskidt ud. Ikke kun når det gælder havemøbler. Hvidt tøj er ikke hvidt ret længe. Og hvor længe mon, man kan holde den hvide sofa hvid? Ikke ret længe….

Astrid

One Comment

  1. Tak for en fin guide. Jeg står foran at skulle købe nye havemøbler her til foråret. Der er en rigtig god guide til hvordan man rengør forskellige havemøbler her: http://louises.blog.idenyt.net/2012/04/07/vaersgo-guide-rengor-og-pift-dine-havemobler-sa-de-kommer-til-at-fremsta-paene-rene-laekre-og-klar-til-at-blive-brugt/

    Er der nogle der har gode erfaringer med at købe havemøbler online? Synes de har nogle fine på coop, men er der nogle der handlet havemøbler her? https://webshop.coop.dk/kategori/hus-og-have/havemoebler-og-hynder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.