Rens termokanden – med bagepulver

Er din termokande mørk eller grim  indvendig? Trænger den til en god gang rengøring? Det er som bekendt ikke alt, vi bare kan sætte i opvaskeren. Ikke termokander, helst ikke. Og det kan ærgre nogle, for termokander bliver ganske beskidte indvendigt – eller ser i hvert fald sådan ud! Sundhedsskadeligt er det dog næppe – for hver gang er det jo kogende vand, der kommer i.

Lige meget om vi bruger den the eller kaffe eller noget helt tredje – renses skal den. I hvert fald engang imellem. Der findes enkelte termokander, der kan gå opvaskeren. Jeg havde engang en termokande, som kunne skilles ad. Så kunne man tage den inderste del ud – og putte den i opvaskeren.

Og det er slet ikke nogen dårlig ide – men dog næppe noget, man tænker på, når termokanden anskaffes. Desværre – for det er faktisk meget praktisk. Min gamle Tiger-termokande, købt billigt for mange, mange år siden, kan faktisk dette!

rens termokanden nemt med bagepulver

Termokanden skal renses engang imellem – sådan gøres det nemt og effektivt.

Men de fleste termokander skal renses på en anden måde. Og det er faktisk ikke så svært – bare man ved hvordan.

Bagepulver + kogende vand = ren termokande

Men hjælpen til din gamle termokande  er nær – for hvem har ikke bagepulver i huset? Termokanden  klares nemlig  nemt med bagepulver og kogende vand.

Gå ikke ud og køb noget specielt termokande-rengøringsmiddel. Hvis noget sådant overhovedet findes? Hvis det gør så, så burde det ikke – ´for dette kræver ikke specialpræparater. Bagepulveret er det, du har brug for. Og lidt vand. Og en smule tålmodighed.

Bagepulveret kan rense termokanden – bedre end noget rengøringsmiddel. Og masser af kemikalier er der i hvert fald ingen brug for!

Ren termokande – sådan!

  • Kom 1-2 spsk. bagepulver i termokandenRengør termokanden med bagepulver
  • Fyld op med kogende vand.
  • Sæt  så låget på termokanden, og lad den stå i adskillige timer – gerne natten over, hvis du kan vente så længe med at bruge den.
  • Derefter skylles termokanden med rent vand et par gange.
  • Er termokanden meget beskidt, kan det gentages. Dette er som oftest unødvendigt.

Metoden til at rengøre termokanden er ganske og aldeles ufarlig – og meget effektiv. Og bagepulver er jo noget, man altid har i huset. Selv min gamle Tiger termokanden – fra engang i halvfemserne – kan gøres ren!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.