Rust på fliser

Er der kommet rust på fliserne? Det sker engang imellem – og de fleste erfarer, at det ikke bare sådan lader sig skrubbe af. Der skal mere til. Ikke engang med mekanisk behandling er man sikker på et godt resultat – og nogle gange gør mængden også, at man ikke har lyst til at gå i gang med det. Løsningen på dette hedder oxalsyre. Oxalsyre er der nok en del, der har hørt om i forbindelse med rabarber, der netop indeholder dette – og derfor sommetider skal have neutraliseret oxalsyren. Men det er nu ikke rabarber, vi skal bruge her, bare rolig.

Rusten kan komme fra biler, eller det kan komme fra brugen af jernvitriol i haven – når man bekæmper mos. Eller fra ting af jern – helt generelt. Man bruger en opløsning af Oxalsyre og varmt vand (husk handsker) – derefter kan man skrubbe rusten væk. Nedenstående video viser dig præcis hvordan du skal gå til værks når du vil have rusten væk fra dine fliser.

Rust på fliser
Hvis du får rust på terassefliser eller lignende, kan du fjerne det med oxalsyre. Billede af Mabel Amber, still incognito… fra Pixabay

Oxalsyre tager rusten

Oxalsyre fra Borup kan købes i byggemarkeder og hos Matas – og det er da også Borup kemi, der har lavet denne lille, enkle instruktionsvideo om, hvordan man fjerner rustpletter med oxalsyre. Se den grundigt før du går igang.

Astrid