Sådan dyrker du Aloe Vera

Aloe Vera er noget mange efterhånden kender. Om ikke som plante, så fra diverse hudplejeprodukter. Aloe Vera har nemlig en gavnlig virkning på huden. Når det ofte bliver brugt i aftersun produkter er det ingen tilfældighed – det har nemlig en både kølende og lægende virkning på de forbrændinger, som solskoldninger nu engang er!

Læs også dette tip om, hvordan du kan kombinere Aloe Vera med kulde – som middel mod solskoldning!

Men det er ikke bare noget, man kan få i kosmetiske produkter. Man kan sagtens have planterne hjemme i stuen. Og skulle man tro, at de er svære at holde liv i, tager man fejl. Aloe Vera planten vil kunne klaret sig som enhver anden stueplante. Planten er måske ikke den mest almindelige, men heller ikke svær at opstøve.

Køb en plante, som du kan avle på

Jeg har set dem i byttemarkeder såvel som i IKEA. Desuden kan man ofte finde dem i Den blå Avis. Aloe Vera planterne deler dog nemlig på samme måde, som man ser det med sukkulenter, så folk avler på planterne. Her er det så ikke fuldtud udviklede planter, man køber, men små “udløbere”.

Når jeg lige kommer i tanke om det nu, er det fordi jeg i næste uge skal have nye planter i næste uge. De gamle jeg havde kom ilde af dage. Ikke fordi de var svære at passe. Men fordi de – hvor underligt det må lyde – blev ædt af en kat jeg skulle passe. Hvorfor katte kan finde på at spise Aloe Vera, er jeg ikke helt klar over. Men den kat elskede det!

Dyrk din egen Aloe Vera

Aloe Vera – du kan dyrke den selv, derhjemme

Glemmer du at vande?

Aloe Vera planten er faktisk en af de planter, som ikke kræver omhyggelig pleje.Den er i og for sig ganske egnet som stueplante hos dem, der normalt ikke rigtigt kan få noget til at gro. Det er ikke et pr0blem, hvis den tørrer ud – faktisk skal den helst tørre ud engang imellem. Det er også den ideelle stueplante for dem, der altid glemmer at vande. Den skal nemlig slet ikke vandes omhyggeligt – tværtimod! Se videoen og se, om du har mod på projektet:

Astrid

2 Comments

    • Katten åd hele planten, et “blad” ad gangen. Katten tog ikke skade af den…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.