Sådan klares de genstridige skruelåg!

Vi kender det nok allesammen. Skruelåget vil ikke skrues af. Man prøver alt muligt, intet virker. Fingrene glider bare. Det hjælper ikke at tage et stykke stof. Eller tørre hænderne?  Intet hjælper! Er det madvarer på glas, kan man stikke en kniv ind under og løsne det en anelse – så går det af.

En nøddeknækker?

Det genstridige skruelåg kan altså også sidde på en flaske eller tube – og der har det åbenbart tænkt sig at blive siddende. Prøv at tage en nøddeknækker og bruge det som redskab. Dette tip har gennem tiderne klaret adskillige genstridige skruelåg, som eller ikke ville gå af.

Flaskeåbner - åbn flasken nemt

Brug nøddeknækkeren som flaskeåbner

Man skulle faktisk næsten tro, at den var lavet til formålet? Der er i hvert fald ikke nogen, der behøver at opfinde det, når nu der er nøddeknækkere i handlen! Ja, hvor svært kan det egentlig være? Meget svært hvis man ikke ved det – supernemt hvis man gør!

Faktisk har jeg set en gigtpatient (svær ledgigt) fjerne det sodavandslåg, vi andre ikke kunne få af. Ene og alene fordi han kendte nøddeknækkertricket!

Eller er gummihandsker?

Snakker vi om madvarer, man kan købe på glas, for eksempel rødkål og champignons, er der endnu en mulighed for at gøre livet lidt lettere for dig selv. Desværre findes der ikke nøddeknækkere i den størrelse – så prøv i stedet dette: Glider fingrene af låget, så prøv at tage gummihandsker på. De fleste af os har et par gummihandsker liggende, som vi bruger til rengøring. De er udmærkede til formålet. De giver et godt greb.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.