Sådan plejer du en natursvamp

Mange mennesker fortrækker en natursvamp blandt andet til ansigtspleje. Det er natursvampen også rigtig god til – især hvis man har sart hud, der ikke tåler hvadsomhelst. Men natursvampen er også mere sart.

Man kan ikke bare smide den i vaskemaskinen som man ville gøre det med en almindelig svamp. Og netop dette faktum, kan være grunden til, at natursvampen er noget mindre udbredt end den var for et par årtier siden.

Natursvampen er svær at vaske

natursvamp

Natursvampen skal behandles forsigtigt når den renses

Men mange vil stadig gerne have natursvampe – ikke mindst til brug i ansigtet. Så man skal bare sørge for at behandle den godt. Indrømmet: det er lidt mere besværligt. Vask  ikke natursvampen i vaskemaskinen. Så er den ødelagt.

En natursvamp er desuden heller ikke helt billig, så man udskifter den ikke bare, som man måske eller ville gøre, når en svamp ikke føles helt ren mere.

Og hvad gør man så? Ja, den er en smule for dyr til at smide ud. og der er altså også andre muligheder.

Sådan rengør du din natursvamp

Men den optager med tiden fedt og snavs fra huden, så renses og plejes skal den på et eller andet tidspunkt. Din natursvamp skal lægges i eddikevand (½liter vand + 1 spsk. eddike). Her skal den ligge i 3-4 timer. Så kan du skylle den igennem med rent vand.

Således kan du rense natur svampen – og få den til at holde rigtigt længe…

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.