Sådan puster du æg ud

Påsketid er æggetid. Ikke kun chokoladeæg, som man ellers skulle tro, når man kigger på supermarkedernes hylder! Også de “rigtige” æg har deres plads. De skal dog klædes ud til narrestreger, hvis de skal bruges til påske. Man kan selvfølgelig male æggene med indhold, men mange vil gerne have dem “pustet ud”  – så der kun er skallen tilbage.

Og så kan man dekorere dem – uden af skulle tænke på det, der måtte være indeni…

Pust æggene ud

Og det er nemt.

  • Prik et hul i begge ender af ægget
  • Blæs indholdet ud ved at puste i den spidse ende af dit æg
  • Æggene er nu klar til at blive dekoreret

Og indholdet kan bruges til mange ting – det behøver sandelig ikke gå til spilde. Til at bage kage. Eller til omelet. Eller til et eller andet andet, der kræver æg. Men dog ikke noget, hvor man skal skille blomme fra hvide – det er på ingen måde muligt når æggene er pustet ud.

Hvad med salmonella

Umiddelbart burde der ikke være den store risiko. Man skal jo puste æggene ud – og indholdet kommer ud i den anden ende. Så man burde ikke indtage noget. Der er lige stedet, hvor man puster – det kan man sørge for at spritte af først. Eller – hvis man er tilfreds med et æg, der har et lidt større hul og man har lidt mere tålmodighed, kan man faktisk lade æggemassen løbe ud i stedet for at blive pustet ud.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.