Sådan rengør du grillristen

I maj  finder vi havemøblerne frem – og grillen, ej at forglemme. Og mangen en grill er røget ud til fordel for en ny-indkøbt. Bare fordi den ikke er særlig lækker – for at sige det rent ud. Selvom man har købt en billig grill, kan den sagtens holde langt mere end en sæson.

Grillen skal rengøres – især risten

Grillristen skal rengøres ordentligt

Rengør grillristen inden grillsæsonen

Sommetider skal den bare renses godt og grundigt – så er den klar igen. Og man kan godt fjerne det fastbrændte grillsnask, hvis man vil. Især vil mange gerne have en ren rist – det er jo der, vi lægger maden! Og det bliver godt brændt!

Er risten indebrændt og ulækker efter den fine grillsommer, så smør den godt  ind i en blanding af koncentreret brun sæbe, salmiakspiritus og lidt vand – og læg den i en sort affaldssæk. Den brune sæbe smøres på, lidt salmiakspiritus hældes ned i sækken sammen med. Salmiakspiritus er stærke sager – og meget stærkt lugtende, så det er vigtigt at det foregår udenfor.  Lad det ligge i et døgn eller 2 – og husk at lukke posen godt til. Lad den ligge udendørs i fald der skulle gå hul på den.

Når du åbner posen, gør det da også udendørs Så er risten lige til at skrubbe ren med en køkkensvamp og rigeligt vand. Alt snasket har løsnet sig – og den kan rengøres på ganske normal vis. Altså med en skrubbesvamp eller en grydesvamp.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.