Shampoo bar – spar på plastikemballage

Der er idag et stort fokus på brugen af engangsplastik, ikke mindst plastikemballage. Når vi bringer hårshampoo hjem er der altid en plastikflaske med, som ender som affald. Den slags kan idag afleveres til affaldssortering, men det er stadigvæk affald. Jeg har selv lidt drømmen om at have sådan en 5-litersdunk, som man kunne tanke op, når den er tømt. Jeg har googlet det, tror ikke det findes, desværre.

Shampoo bar, shampoo ligesom håndsæbe..

Dette er shampoo på en ny måde. En shampoo bar er shampoo, der i bund og grund ligner et stykke håndsæbe. Og dermed er dets emballage også meget begrænset. Ud over det fylder det ikke ret meget. Et lille stykke sæbe på 100 g. modsvarer 600 ml. hårshampoo. Så resten af det må vel i bund og grund være vand? Dette skal man også huske at have i baghovedet når man ser prisen. En shampoo bar kan kræve en kortere omstillingsperiode.

Min første shampoo bar, fandt jeg på eBay, det er dog ikke den mest miljøvenlige måde at skaffe dem på. I dag fås de i masser af webshops og man kan nu også købe dem i Normal.

Ideen til at lede efter et alternativ til den almindelige, stærkt emballerede shampoo, kommer fra en rejse til Indien i 80’erne. Der købte jeg en rigtig god shampoo, der var ren tørstof. En flaske indeholdt nok til 75 hårvaske. Man havde brug for ca. en teskefuld til en hårvask. Et fantastisk produkt, som jeg ikke havde set før, og heller ikke siden. Den slags burde få en renaissance nu, hvor fokus på engangsplastik er så stort! Og så er den iøvrigt særdeles velegnet til rejsebrug, skulle jeg hilse og sige 😊

Shampoo bar, slip for al den overflødige emballage
Shampoo bar, shampoo i samme form som et stykke håndsæbe.

Nå, men i mellemtiden er en shampoo bar dog et værdigt alternativ. Det jeg så går og venter på er, hvornår man kan købe balsam i samme form?

Astrid